5 Sep 2017

ALFALFA SHAKLEE MEMANG BEST

UNIKNYA ALFALFA!🌼

🍒Alfalfa Complex merupakan satu formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya di bangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.

 Sumber semulajadi Alfalfa
 Pil juga boleh di hancurkan dan di campur ke dalam air sebagai minuman herba semulajadi.
....
Apa kebaikan Alfalfa?
........

Selain tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna/bahan pengawet, ia juga berfungsi untuk:

 Merawat arthritis
 Melegakan sembelit dan angin dalam badan
 Meningkatkan stamina para suami
 Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
 Memulihkan urat selepas bersalin
 Bertindak sebagai kacip fatimah
 Merawat masalah keputihan
...

🍒Selain itu juga, alfalfa mengandungi VITAMIN A, C, E serta Kalsiud, Potassium, Fosforus, dan Zat Besi.
.
.
🍒Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah secara semulajadi iaitu membantu detoks dan membersihkan hati, mengurangkan bau badan dan meningkatkan tenaga.
.
.
🍒Jadi kalau selalu letih, lesu, bolehlah try alfalfa. Terlalu banyak khasiat yang korang boleh dapat dengan alfalfa.
.
.
Jangan segan contact kakwa ok.?? InsyaAllah kita ikhtiar rawat masalah yang sedia ada tu. Jom sihat dengan Shaklee.

  azah💟
0176777153

#shaklee #shakleemuar #shakleejasin #alfafa#alfalfashaklee #keputihan

OSTEMATRIX BANYAK PERMINTAAN


Ramai tanya ostematrix bulan ni.. Macam offer pulak..
Ostematrix Shaklee sentiasa mendapat permintaan yang tinggi. Ramai customer beli Ostematrix. Sekali dah beli mesti repeat order sebab terasa kesannya memang best👍👍👍
.
OSTEMATRIX adalah pil kalsium yang merupakan sumber kalsium terbaik.
.
APAKAH MANFAAT OSTEMATRIX?
.
Menguatkan tulang, kuku, gigi dan sistem saraf.
Membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, kekejangan dan gusi berdarah.
Membantu mengurangkan kebas-kebas, kejang, sakit sendi dan juga artristis.
Mengurangkan stress, di mana OsteMatrix membantu mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena.
Mengurangkan masalah haid. Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak, ia akan meringankan sakit semasa waktu haid dan membantu pembuangan air kecil.
Membantu mengurangkan hiperaktiviti perut dan masalah gastrik.
Membantu atlet sukan, membekalkan kalsium dan mineral penting dalam tubuh. .

PENGEDAR SHAKLEE MUAR


Harini order kan untuk customer kat muar...
Cust azah kat Muar memang ramai, sebab tu sayang tinggalkan Muar 😭
Dan sebab tu balik Muar setiap minggu untuk #codshakleemuar ..
Rezeki Allah tu luas.. Tak ada alamat, tak ada tamat tempoh, tak ada limit...
Tinggal kat jasin pun still order kat Muar jalan..
Janji ada Usaha, Doa, tawakal.
Join me?
0176777153

PERASAAN IBU MENYUSU

PERASAAN IBU MENYUSU


Ketika Breastfeed (menyusui anak)
Satu perasaan menjelma.
Sayang sangat pada dia.
Kita tenung dia,
Dia tenung kita.
Allah, seronok.

Selesai sesi tenung mata
macam jatuh cinta,
Bersambung pula masuk jari ke dalam mulut emaknya.
Tak puas dengan itu,
Usap pula pipi emaknya.
Sambil senyum manja,
Sayang benar dia pada kita.

Nak berkata,
Belum tiba masanya.
Jadi itu sahajalah tanda yang dia mampu,
Untuk tunjuk kasihnya pada kita.

Sambil dia menyusu,
Kita curi-curi lihat mata dia.
Sekejap bulat, sekejap kuyu.
Kita senyum.
Usap kepala dia.
Usap tangan dia.
Cium kepala dia.
Nak dia tahu,
Yang kita sayang juga pada dia.

Paling emaknya suka lihat adalah
Mata dia.
Sebab mata dia bercahaya.
Penuh kasih sayang.
Tulus ikhlas.
Sampai emaknya lupa
Sakit dan penatnya,

Indahnya..bercinta.
Mata, hidung, mulut dan pipinya
Semakin lama, semakin berubah.
Semakin banyak juga gaya menyusu dia.

Tapi,
Sentuhan lembut dia tetap sama.
Renungan jatuh cinta dia,
Terus bercahaya.

Mama harap,
Selama-lamanya sama.

#copyandpastemikhailkhan

4 Sep 2017

KELEBIHAN ESP SHAKLEE


 KELEBIHAN ESP SHAKLEE 
==========================

 Membantu kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri.

 Membantu memberi tenaga, kurangkan keletihan.

Kenyang tahan lama. Bagus yang nak diet or maintain berat badan.

 Membantu menghilangkan parut jerawat.

 Membantu mengurangkan eczema dan masalah kulit.

 Mereka yg ada gastrik boleh cuba esp ni.

 Membantu melembapkan kulit yg kering.

 Membantu mengurangkan bau badan.

 Baik untuk hormon.

 Baik untuk prostat.

 Bantu membaiki memori.

 Membantu membaiki masalah rambut uban, gugur dan pigmentasi kulit.

 Membantu mempercepatkan penyembuhan luka.

 Membantu mencegah migrain, isomnia dan stress dan macam2 lagi..


0176777153




HERBLAX SHAKLEE (120BIJI)



Kelebihan Herblax Shaklee
💊 pembersihan najis yang tersekat
💊 membantu masalah sembelit
💊mengempiskan perut
💊membantu proses detox
💊membersihkan usus, hati dan darah

Siapa perlukan Herblax ni?
😦 mereka yang ada masalah pembuangan, perkumuhan kurang lancar dan sembelit
😦 mereka yang banyak jerawat
😦 mereka yang ingin membersihkan usus terutama sekali bagi yang baru nak cuba ambil supplement